Cinci pasi pentru un CV care te reprezinta

Cv-ul este singura ta sansa de a face o prima impresie buna, în fata unui potential angajator. Un CV bun, cu un aspect placut si un continut relevant, te poate scoate din anonimat si te poate trimite pe lista scurta, direct la interviu.

Pentru a nu rata o discutie cu angajatorul, care îti poate aduce locul de munca mult dorit, sunt câtiva pasi de care trebuie sa tii cont:

Gaseste un echilibru între informatiile personale si cele profesionale. Este bine sa ai în CV informatii care te definesc si care vorbesc despre pasiunile tale, de exemplu. Daca ai un hobby interesant, legat de job-ul la care aspiri, sau daca ai calatorit în locuri unde ai învatat ceva ce te-ar putea recomanda pentru pozitia dorita, nu ezita sa scrii despre asta. Una, maxim doua astfel de informatii sunt, însa, mai mult decât suficiente pentru a avea un CV personal si interesant, dar relevant.
Mai putin înseamna mai mult. Probabil ai auzit ca un CV bogat impresioneaza angajatorul, însa aglomerarea de informatii lipsite de importanta are efectul opus. Nu îl forta pe cel care îti va citi CV-ul sa parcurga pagini întregi despre concursurile la matematica la care participai în liceu, sau despre olimpiadele la franceza. Poti sintetiza informatiile repetitive într-o singura fraza: „Mi-am descoperit aceasta pasiune pentru matematica/ franceza, înca din scoala, si am cultivat-o prin participarea la numeroase concursuri, cu rezultate bune si foarte bune.”

Fii sincer.

Detinerea unui permis de conducere, cunoasterea a doua limbri straine sau a pachetului Microsoft pot fi definitorii în alegerea dintre tine si un alt angajat. Însa angajarea unui candidat pe baza unor informatii false este o mare pierdere de timp si resurse pentru o companie, lucru care îti poate dauna grav în viitor. Schimbul de experienta între recrutori este o practica frecventa, iar minciuna este unul dintre primele lucruri care te duc direct pe lista neagra. Solutia este simpla: nu trece în CV nimic ce nu poti demonstra la o proba practica. Crezi ca stii engleza la nivel profesional? Fa un test online înainte de a trece asta în CV.
Personalizarea este cheia. Daca obisnuiesti sa trimiti acelasi CV oricarui angajator, indiferent de pozitia pentru care aplici, ar trebui sa reconsideri acest lucru. Fa o minima documentare despre compania la care aplici si chiar despre persoana la care va ajunge CV-ul tau, daca ai cum sa afli. Introdu câteva cuvinte-cheie pe care le-ai regasit pe site-ul lor, de exemplu, folosind acelasi ton pe care îl regasesti la reprezentantii lor. Senzatia de familiaritate le va da un sentiment de confort, iar faptul ca ai depus efortul de a afla lucruri despre ei îi va impresiona. Pastreaza un corp comun si schimba usor câmpurile mai flexibile, de tipul Obiective Profesionale sau Competente si Aptitudini.

Creativitate, dar cu masura.

Formatul european îti poate fi cel mai la îndemâna, dar are dezavantaje. La o prima vedere, el nu te scoate cu nimic din evidenta, dintr-un teanc de CV-uri, toate la fel. Pastreaza câmpurile si realizeaza-ti propriul format, personalizat. Schimba font-ul, adauga putina culoare, o fotografie reprezentativa si o delimitare clara între rubrici. Nu exagera, totusi, cu decorat?iunile. Pastreaza un stil vizual simplu si elegant, care te reprezinta.

Lasă un răspuns

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.